אריזות הרמטיות – המדריך המלא

להשוואה המלאה, בנושא ההרמטיות, בין סוגי האריזות, לחץ על הקישור הבא:

ראשית, אריזה האטומה* מאפשרות הארכת חיי המדף של המוצר, בעיקר כאשר מדובר בעוגיות ומאפים שונים. בנוסף, האטימות מונעת זליגת נוזלים, בעת איסוף המוצר ע"י הלקוח או בזמן שינוע המוצר.

חשוב לציין, שבכל הקשור למארזים, ישנם שני שלבים של אטימות:

  1. אטימות על המדף – בחנות או בסופר.
  2. אטימות בבית הלקוח – לאחר פתיחת המארז.

ישנן אריזות רבות בהן, לאחר הפתיחה ,המארז אינו אטום. כלומר, כאשר הלקוח פותח את האריזה בבית, המאפים מתייבשים.

חשוב לציין כי הלקוח אינו זוכר את "הביס הראשון", בו המאפה היה עדין טרי, אלא הוא יזכור תמיד את "הביס האחרון", בו המאפה היה יבש, כאשר הוא עמד ללא הסגירה ההרמטית / האטומה, בביתו.

רמת האטימות באריזות פלסטו-ווק נוצרת ע"י שלושה גורמים עיקריים:

  1. מבנה אריזה הינו בעל פסי אטימה עם "כניסה פנימית" (מבנה היוצר לחץ קבוע של המכסה על התחתית).
  2. מיכון חדש ומתקדם, המאפשר רמת דיוק גבוהה.
  3. בקרת איכות קפדנית, המאפשרת שמירה על אחידות ברמת האטימות לאורך כל סדרת הייצור.הדבר החשוב ביותר הוא לשמור על רמת אטימות אחידה וגבוהה לאורך כל הייצור. דבר זה יתאפשר רק כאשר בקרת האיכות במפעל הינה קפדנית ושמה דגש רב על פסי האטימה המיוחדים.

מעוניינים לקבל מידע נוסף?

* שדה חובה