טיפים למחזור נכון

מחזור הוא הפיתרון המיטבי הקיים היום לטיפול בפסולת הפלסטיק. המגמה בעולם כיום, מחד היא לצמצם את השימוש בפלסטיק שהשימוש בו אינו חובה – כגון, כוסות, קשים, צלחות חד פעמיות ושאר כלי מטבח חד פעמיים. השימוש בכלים אלו אינו חובה ובהפסקת השימוש בהם, ניתן לצמצם משמעותית את פסולת הפלסטיק.

מאידך, השימוש באריזות אינו ניתן לצמצום באופן משמעותי וכל התחליפים הקיימים (כולל האריזות המתכלות – ראה הסבר בנושא) אינם מעניקים פיתרון אמיתי בהסתכלות רחבה המתייחסת לכל שלבי הפקת האריזה ומחזור חייה. על כן, תהליך המחזור מהווה נדבח משמעותי בטיפול בפסולת הפלסטיק, אף שהוא אינו משולם – בעניין זה כיום באירופה ובעולם בכלל מנסים לשפר, לייעל ולטייב את התהליך, באופנים שונים. אנו כמובן בתקווה שתהליך המחזור יהיה יעיל וטוב יותר.

מעבר לכך, יש לעשות עבודה נוספת בכל הקשור למודעות הציבור ושיתוף הפעולה שלו בביצוע המחזור – נושא זה הינו קריטי ביותר, מאחר וללא שיתוף הפעולה מצד הציבור תהליך המחזור פשוט לא יתקיים. בדף זה מטרתנו היא לעזור ולתת טיפים למחזור פשוט, יעיל ונכון יותר ובכך להעלות את המודעות לעניין.

 

דגשים וטיפים למחזור נכון

אנחנו בפלסטו-ווק ממחזרים את כל שאריות חומר הגלם שלנו, אשר נגרסים וחוזרים בחזרה והופכים למארזים חדשים, מה איתכם אתם גם ממחזרים??? להלן טיפים שונים שיסיעו לכם לבצע מחזור נכון:

  1. ראשית, מחזור נכון מתחיל עם רצון לעשות משהו טוב… אבל לא רק, יש להכין מראש מחזורית ביתית – מחזורית כזו יכולה להיות סל, ארגז או כל כלי קיבול גדול דיו שיכול להכיל כמות שבועית של בקבוקים ושאר אריזות פלסטיק מתאימות למחזור. אנו ממליצים להכין 2 סלי מחזור – אחד לאריזות הפיקדון והשני לאריזות ללא פיקדון (פשוט יותר קל ולא צריך להפריד כאשר ניגשים למכונת הפיקדון).
  2. איסוף מארזי הפיקדון יכול להיות דמי כיס נחמדים לילדים הכולל בחובו חינוך לערכים.
  3. יש לשים לב שמעבר לבקבוקים ניתן למחזר אריזות נוספות אחרות, כגון אריזות הפלסטיק שלנו בפלסטו-ווק ועוד אריזות שונות המסומנות בסימן מחזור 1 ובסימן מחזור 5 (סימני המחזור אלו הם סימנים המוטבעים על גבי תחתית האריזה, בדרך כלל ומייצגים את סוג החומר ממנו עשוייה האריזה) – לידיעתכם, אריזות העשויות ממספר שכבות (כגון מארזי החלב ואריזות קרטון רבות אחירות המצופות בפלסטיק) אינן יכולות להתמחזר.
  4. יש להשתדל להכניס למחזורית אריזות נקיות יחסית. כלומר, בקבוקים ללא נוזל בפנים ואריזות ללא שאריות מזון – הדבר מקל משמעותית על תהליך המחזור.
  5. יש להימנע ככול האפשר משימוש בכלי אוכל חד פעמיים, מכל סוג שהוא (גם משימוש בכלים מתכלים – מהווים גם הם בעייה סביבתית קשה) – כלים חד פעמיים אלה, מהווים את החלק העיקרי של זיהום הפלסטיק בים ואת השימוש בהם ניתן להפסיק ללא מאמץ רב או בעיה כלשהי.
  6. פעם בשבוע ללכת למחזורית הקרובה ו/או למכונת הפיקדון ולרוקן את הסל.

 

בתמונה למעלה דוגמה של שני סלי מחזור, האחד למכונת הפיקדון והשני למחזורית.

לעזרה/לייעוץ מקצועי מלאו פרטים

* שדה חובה